Vliegverbindingen tussen Alicante en Nederland

Er zijn bijna 50 vliegtuigmaatschappijen met een verbinding naar Alicante Airport. De meeste bestemmingen vanaf Alicante Airport bevinden zich in Europa. Toch is het niet interessant voor de gemiddelde Nederlander om te lezen dat een Deense maatschappij een route naar Kristiansand heeft geopend. Daarom staat hier het overzicht voor de Nederlander; vanuit Nederland naar Alicante (en dichtbij Nederland).

Vanuit Nederland naar Alicante

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol
Richting Alicante kun je in het zomerseizoen iedere dag met de KLM naar Alicante (2x op zaterdag). In het winterseizoen is dit nog maar 3x per week. Met Transavia kun je in het zomerseizoen maar liefst 18x per week richting Alicante, in het winterseizoen 9x per week. Tuifly biedt 2 vluchten per week aan (zomerseizoen) en 1 in het najaar. Easyjet gaat het hele jaar door 2x per week van Amsterdam naar Alicante en Vueling vliegt ook nog eens bijna iedere dag heen en weer.

Vanaf Eindhoven Airport
Transavia vliegt ook vanaf Eindhoven Airport naar Alicante toe. 8x per week in de zomer, wat minder in het najaar en in de winter. De Ierse prijsvechter Ryanair vliegt het hele jaar door iedere dag 1x vanaf Eindhoven naar Alicante. Transavia en Ryanair zijn tevens de twee grootste airlines op Eindhoven Airport.

Vanaf Rotterdam the Hague Airport
Vanaf Rotterdam the Hague Airport vliegt alleen en alleen het Nederlandse Transavia rechtstreeks naar Alicante Airport toe. In de zomer 10x per week, in de winter 6-7x per week.

Vanaf Maastricht-Aachen Airport
Ryanair is de enige vliegtuigmaatschappij die tussen Maastricht en Alicante heen en weer vliegt. In de zomer vliegen ze 3x per week, in de winter 2x per week.

Vanuit België en Duitsland naar Alicante

België
Nederlanders in het zuiden van het land reizen wellicht soms via Belgische vliegvelden. Vanaf Brussel Zaventem Airport vliegen Transavia, Brussels Airlines, Ryanair, TUI fly Belgium en Vueling richting Alicante. Ook vanaf Charleroi Airport vliegen er airlines richting de Spaanse zon: TUI fly Belgium en Ryanair hebben een route naar Alicante. TUI fly Belgium vliegt overigens ook vanaf Antwerpen (heel dichtbij Nederland!!), Luik en Oostende/Brugge.

Duitsland
Weeze Airport ligt bij Venray, net over de grens met Duitsland. Ryanair vliegt vanaf hier iedere dag naar Alicante toe. Vanaf Düsseldorf gaat ook nog Eurowings.