Winkels voor en na security op Alicante Airport

Net als op de meeste vliegvelden kun je ook goed winkelen op Alicante Airport. Er staan natuurlijk de nodige duts-free winkels. Deze zijn alleen na de security te vinden, op departures verdieping 2 en op arrivals verdieping 0. Bekijk hieronder de winkels en het eten en drinken op Alicante Airport.

Winkels op vliegveld Alicante voor en na de security

Winkels na de security
Op verdieping 2 zit het deel vertrekken (departures), na de security. Hier vind je een flink aantal modewinkels zoals Sunglass Hut, Swarovski, Victoria’s Secret en Weekend. Ook winkels van Trucco (vrouwen modewinkel), The Fashion Place (verschillende merken), Parfois (vrouwen modewinkel) en Desigual vind je hier. Ook qua delicatessen zit je goed. Bij de Petra Mora kun je dit namelijk kopen. Het is een winkel die naar eigen zeggen volstaat met nummer 1 producten. De beste merken met detail voor alles.

Verder is er nog een LOL Kids winkel (kinderkleding en kinderspeelgoed), Orenes (sportsbar en gokhal), een WH Smith (bekende Britse winkel met kranten, magazines en boeken), Encanto Alicante (allerlei souvenirs die met Alicante te maken hebben) en een Superskunk (design objecten, ideale cadeautjes vind je hier).

Winkels in de publieke zone
Een wijntje of wat te eten kopen kun je in The Market, te vinden in het arrivals gedeelte (publieke zone). Vlakbij vind je ook de Farmacia, een apotheek. Er is hier ook een Relay (nationale en internationale kranten, magazines). Ook aan de buitenkant van het vliegveld kun je een winkel vinden. In Estanco kun je sigaren en rookwaar vinden, sigaretten en loterijtickets. Hou je van golfen, dan moet je langs bij de ClubstoHire op de tweede verdieping bij vertrek (publieke gedeelte). Hier kun je golf accessoires en materiaal kopen. Van caps tot en met golfballen, golfclubs, tassen en toegang tot golfbanen in de buurt.

Restaurants, koffie, tapas en fastfood

Koffiewinkels, tapas & wijn
Caffriccio en Costa zijn typische koffiewinkels, te vinden in het publieke gedeelte van de vertrekken (departures) verdieping 2. Ook in het publieke gedeelte zit Kiosco Farggi, verdieping 0. Ook hier kun je koffie, cake en ijs halen. De Kiosco Farggi zit ook op verdieping 2 bij vertrekken, na de security. Hier zitten ook een Il Caffè di Roma, een Valor en een Starbucks. Er is ook een Tapasbar in dit deel: de Cañas y Tapas, met de deCanto (wijn en tapasbar) en een Carlsbergwinkel, naar het beroemde Deense biermerk.

Fastfood
Heb je meer trek in fastfood, dan is er een Ars-Rodilla (2 winkels in 1) waar je goede sandwiches en maaltijden kunt kopen in buffetvorm. Je vindt deze winkel op de begane grond, arrivals, publieke zone. Ook de Subway werkt zo, deze zit bij departures na de security. Echte fastfood haal je bij de Burger King, te vinden op verdieping 2 bij departures; zowel in het publieke deel als in de passenger-only zone.

Restaurants
Goede restaurants zijn er ook te vinden op de luchthaven van Alicante. De Saboramar zit bij departures (verdieping 2) in het publieke gedeelte. Een gastrobar met een Mediterrane keuken wat zich met recht een restaurant mag noemen. In het passenger-only gedeelte van Alicante Airport op verdieping 2 vind je nog twee restaurants: La Pausa en The Air Food Court. La Pausa is een typisch restaurant in een selfservice buffet-vorm. The Air Food Court is meer een internationaal multicuisine-restaurant met zes leidende merken. Sun Food: ORgang&Co, Telepizza, China Boom, Cantina Mariachi en Istanbul. Eet smakelijk!